Saltar a continguts

Consell de la Gent Gran de Solsona

Navegació

Menú principal

RSSNotícies

30/08/2012
ALLOTJAMENTS TUTELATS

 

Ubicació dels allotjaments Ampliar imatge

CONSELL DE LA GENT GRAN DE SOLSONA: Allotjaments tutelats


Què són els allotjaments tutelats?

Són pisos petits, per a una o dues persones.
Estan pensats per a persones grans, que encara es poden valer per a elles mateixes i volen tenir una vida independent, i a la vegada creuen, que estaria bé, que algú es preocupés d’ells sense donar feina a les persones del seu entorn. És com estar a la Residència i a casa a la vegada.

Des de fa molt temps, el Consell de la Gent Gran de Solsona ve reivindicant la construcció de allotjaments tutelats a la nostra ciutat, ja que és una oferta que hi manca. L’Ajuntament, s’interessà per aquesta proposta i va visitar pisos ja construïts i empreses especialitzades en la construcció d’aquest tipus de projecte. La manca de diners fou la raó per la qual el projecte no va prosperar.

Assabentat d’aquesta necessitat, el Sr Bisbe de Solsona, monsenyor Xavier Novell, va interessar-se pel projecte d’allotjaments tutelats i com a president del Patronat de la Fundació Privada Pere Màrtir Colomés, va creure possible de portar a terme en el terreny de la Fundació on hi ha la Residència (coneguda a Solsona com l’Hospital).

El primer pas d’aquest projecte ja s’ha iniciat amb un concurs d’idees obert només a arquitectes i professionals de Solsona i comarca. Tenen temps fins a primers de setembre per a presentar les seves propostes. Una comissió valorarà aspectes com el cost econòmic, funcionalitat i l’estalvi energètic., entre molts altres.

En una primera fase es construiran 20 allotjaments, 16 dels quals seran d’una habitació i la resta de dues habitacions, amb una superfície útil d’entre 30 i 40 metres quadrats. La idea d’aquests pisos és que els seus llogaters-usuaris, no tinguin preocupacions ni maldecaps i puguin rebre un servei de seguiment i tutela a la carta, segons les seves necessitats. Per exemple: Que passin ànsia de com està i res més. Això i, a més a més, que tinguin cura de l'allotjament. També que li facin el dinar.. O sigui hi haurà moltes opcions. Tindrà sala polivalent, servei de bugaderia i una connexió oberta amb la Residència actual.

L’Ajuntament de Solsona juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha signat un conveni amb la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés per a col•laborar amb dita Fundació en l’assessorament tècnic i legal necessari en la construcció dels allotjaments.

Esperem i desitgem poder gaudir ben aviat d’aquest servei, pel bé de les persones de la
comarca que el necessitin.