al contingut a la navegació Informació de contacte

El nostre viatge a Malta

Tota la colla de viatgers a l'illa
Tota la colla de viatgers a l'illa

DIMARTS 16 MAIG 2023

Després d’un parèntesi gairebé obligat de dos cursos, l’Aula d’Extensió Universitària de Solsona ha tornat a viatjar, hem pogut fer el clàssic viatge de final de curs. Aquest cop hem anat fins a la república de Malta, un arxipèlag format per tres illes situades al centre del Mare Nostrum: Malta, Gozo i Comino. L'aventura ha durat sis dies, des de l'1 al 6 de maig.

El programa ha estat el següent:

DIA 1: SOLSONA – MALTA – ST. PAU’LS BAY
Sortida de l'estació d’autobusos de Solsona a l’hora convinguda per anar cap a l'aeroport. Reunió a l'aeroport 3 hores abans de la sortida. Tràmits de facturació i vol a les 20.30 h destinació Malta. Arribada (cap a les 22:40), recollida d'equipatges i trasllat amb autocar fins a l'hotel.

DIA 2: ST. PAUL’S BAY – MOSTA - LA VALETTA – ST. PAU’LS BAY - (E-D-S)
Esmorzar a l'hotel. Trasllat a la ciutat de Mosta, per veure la seva església. En acabat, anirem al centre de la ciutat de La Valetta per visitar la ciutat i als seus canals. Una magnífica ciutat fortalesa construïda pels Cavallers de l’Ordre de Sant Joan, tot i que abans governada per fenicis, grecs, cartaginesos, romans, bizantins i àrabs. Amb 320 monuments catalogats, La Valetta és la capital amb major concentració d’història del món. Acompanyats d'un guia, descobrirem els indrets més interessants de la part antiga de la ciutat i visitarem els jardins Upper Barraca; la Co-Catedral de St. John’s; el museu de l'església i posteriorment  passeig pel centre de la ciutat on es poden apreciar els principals edificis històrics com el Palau Gran Master des del pati. Sopar i dormir a l’hotel.

DIA 3: ILLA DE GOZO (E-D-S)
Esmorzar a l’hotel i sortida amb vaixell que ens ha de portar fins a l'illa de Gozo, arribada a Mgarr, el seu port principal. Un cop a l’illa començarem visitant els temples de Ggantija a Xaghra, construïts entre el 3.600 i el 2.400 a.C. A continuació visitarem Victoria, el centre geogràfic i comercial de l’illa, una fortalesa medieval amb nombrosos bastions defensius que daten del segle XVII. Dinar a restaurant i a la tarda trasllat a la badia d’Xlendi amb impressionants penya-segats i aigües d’allò més transparents. Seguim cap a Dwejra (l’anomenada finestra blava ha caigut i no és ja possible veure-la). Finalitzarem la visita de l'illa amb el mercat. Embarcarem de nou al ferri que ens ha de portar fins a Cirkewwa, arribada i trasllat amb autocar fins a l’hotel per sopar i allotjar-nos a les seves instal·lacions.

DIA 4: MDINA – RABAT (E-D-S)
Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció zona central de la illa. Durant el dia d’avui visitarem: Mdina, anomenada “ciutat del silenci”, un dels més bells conjunts arquitectònics de l’illa. Antiga capital, ciutat històrica, dominada per la fortalesa medieval, està formada per estrets carrers medievals envoltats d’edificis patricis, esglésies barroques, convents, palaus... que porten fins als imponents bastions que ofereixen algunes de les millors vistes de l’illa. Caminant pels seus carrers, descobrirem diferents estils arquitectònics gràcies a la riquesa que els diferents pobles que han habitat l'illa hi han deixat. Sortida de Mdina per la porta grega en direcció a Rabat per visitar les catacumbes cristianes, també anomenades catacumbes de Sant Pau. Continuem cap a Naxxar per fer la visita del Palazzo Parisio i més tard veurem els penya-segats de Dingli. Dinar a restaurant. A l’hora convinguda indicada pel nostre guia, tornarem cap a St. Paul’s Bay. Sopar i allotjament a l’hotel.

DIA 5: SENGLEA – COPISCUA – VITTORIOSA – MARSAXLOKK – TARXIEN (E-D-S)
Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar l’anomenada ruta de les Tres Ciutats Històriques (Senglea, Vittoriosa i Copiscua). Quan els cavallers van arribar a Malta, van triar Vittoriosa com a llar i base d’operacions per la seva proximitat amb la fortalesa de Sant’Angelo. De la ciutat cal destacar, per sobre de la resta del conjunt, l’església de Sant Llorenç. Continuació per visitar Senglea, una petita ciutat fortificada de només 200 m2 que segueix dominant el cap del mateix nom i molt viva gràcies als seus 3.500 habitants. Continuarem la ruta per carretera fins arribar a Copiscua per visitar el Fort de Verdala i la magnífica Col·legiata de la ciutat. Dinar a un restaurant de la zona i a la tarda visita del pintoresc poble marítim de Marsaxlokk. Aquí podrem conèixer les tradicionals embarcacions pesqueres malteses decorades amb “luzzus”, els mítics ulls pintats a les seves proes. De tornada a St. Paul’s Bay, tindrà lloc una parada a Tarxien per conèixer els vestigis que encara es conserven de la civilització que habitava l’illa en l’edat del coure i en Hagar per visitar els Temples de Qim. Arribada a l’hotel, sopar i allotjament.

DIA 6: ST. PAU’LS BAY – AEROPORT DE MALTA – BARCELONA - SOLSONA (E-D)
Esmorzar a l’hotel. Ens dirigirem als Jardins de Sant Antoni, el Port de Marsamxett i farem un creueret pel port. Tornarem a dinar a l’hotel i, a l’hora convinguda, trasllat a l’aeroport per sortir en el vol de les 20:40h, amb arribada aproximada a Barcelona a les 22:55h. Trasllat cap a Solsona i fi del viatge.


Ha estat una aventura distreta, interessant i plena d’història i cultura, que no ens ha deixat indiferents. Ara unes imatges per si animem algú a passar-hi les vacances.