al contingut a la navegació Informació de contacte

Herències i successions

En plena dissertació d'un tema embrollat
En plena dissertació d'un tema embrollat

DISSABTE 31 DESEMBRE 2022

Els dies 24 de novembre i 1 de desembre vam tenir dues sessions de seminari amb la Rosa Torra Bernaus, Inspectora Tributària de l’Agència Tributària de Catalunya.

El primer dia va parlar de L'HERÈNCIA, EL TESTAMENT, ELS PACTES SUCCESSORIS, LA SUCCESSIÓ INTESTADA, L'HEREU, LA LLEGÍTIMA I L'USDEFRUIT. Va fer una exposició clara i amena dels mecanismes que preveu la normativa civil catalana per planificar la successió.

El segon dia va explicar-nos ELS TRÀMITS PER ACCEPTAR L'HERÈNCIA I L'IMPOST SOBRE SUCCESSIONS. Va exposar els tràmits que han de seguir els successors fins l’acceptació de l’herència i canvi de titularitat.

Un seminari molt interessant i alhora complex. Cal tenir clar que, per a qui disposa de béns, com n’és de necessari deixar un testament i que aquest sigui clar i concís. Si és complex, cal demanar ajut a un professional.

Moltes gràcies per la vostra assistència i per l'interès manifestat en tot un reguitzell de preguntes que se li van formular a la Rosa, que va originar un col·loqui força inspirador.

Estem arribant al final del trimestre. Us convidem a la Vetllada musical que tindrà lloc el dia 15 de desembre, dijous. El jove grup Metallum Quintet ens oferirà un CONCERT DE NADAL que promet grans moments a tots els melòmans de l'Aula. En acabar la seva actuació, hi haurà una torronada per als socis i per a les sòcies assistents.

Fins llavors, salut!