al contingut a la navegació Informació de contacte

Monedes ... virtuals?

El Jordi remenant els bitcoins
El Jordi remenant els bitcoins

DIVENDRES 30 DESEMBRE 2022

El dia 3 de novembre, vàrem tenir amb nosaltres Jordi Herrera Joancomartí, professor en el Grau d'Enginyeria Informàtica de la UAB, llicenciat en Matemàtiques per la materixa universitat i Doctor per la UPC. Va ser el ponent en la conferència LES CRIPTOMONEDES: QUÈ SÓN ELS BITCOINS I COM FUNCIONEN.

Va ser una conferència realment engrescadora en la seva globalitat, però per algú que no entèn massa d'economia resulta tremendament difícil de resumir, i més quan ha d'intentar fer-ne entendre el contingut a altres persones d'un nivell de coneixements similar.

Les criptomonedes (el bitcoin n’és una) són unes monedes digitals o virtuals encriptades (és a dir, amagades) que no són controlades per cap entitat i són els usuaris qui, seguint unes normes, les van gestionant. El repte de les criptomonedes és que ningú les pugui falsificar, que ningú pugui gastar els diners dels altres i aconseguir que cap autoritat les pugui manipular.

Neix el bitcoin sense saber ben bé qui n'és el creador, essent la primera moneda descentralitzada. Es crea en plena crisi econòmica i durant els grans rescats bancaris. Ve a ser com les divises: per obtenir-ne només cal tenir una signatura digital, per comprar-les i moure-les tenint en compte que és un mercat molt volàtil. El valor que tenen es determina en funció de la demanda.

Per accedir a aquest món de les criptomonedes cal tenir sentit comú, desconfiar dels beneficis ràpids i sense risc, es pot doblar el que hi inverteixes o perdre-ho tot. Cal desconfiar també si hi ha intermediaris i pensar sempre que no es venen duros a quatre pessetes.

En acabar la conferència hi va haver un torn de preguntes força animat, i es va generar un diàleg molt interessant.

Gràcies de nou per la gran assistència. Gràcies per ser-hi!

Us esperem de nou els dies 16 i 17 de novembre, dimecres i dijous, a les conferències-seminari amb Rosa Torra Bernaus, Inspectora Tributària de l’Agència Tributària de Catalunya. A la primera sessió parlarà de L'HERÈNCIA, EL TESTAMENT, ELS PACTES SUCCESSORIS, LA SUCCESSIÓ INTESTADA, L'HEREU, LA LEGÍTIMA I L'USDEFRUIT i, a la segona,  tractarà sobre ELS TRÀMITS PER A ACCEPTAR L'HERÈNCIA I L'IMPOST SOBRE SUCCESSIONS.

Com sempre, ens trobem al Casal Cívic! Fins aviat!