al contingut a la navegació Informació de contacte

MÚSICA I SOLIDARITAT

DIMECRES 15 NOVEMBRE 2017

El concert de Santa Cecília d'enguany tindrà un so ben especial: la melodia de la solidaritat.

 
El dissabte 25 de novembre, a les 8h del vespre, a la sala dels Sants Màrtirs, l'Orfeó presentarà el concert de la patrona de la Música.
 
En aquesta ocasió, l'Orfeó i el Solsonès Obert al Món (SOM) col·laboren, de manera que tot el que es reculli en aquest concert es destinarà als refugiats. El SOM vehicularà els diners recollits a través d'Stop Mare Mortum, l'ONG amb qui habitualment treballa en els darrers temps.
 
Així doncs, aquest serà el tercer Moment Solidari que el SOM organitza aquesta tardor, on intenta enllaçar la música i altres representacions artístiques amb la solidaritat i la cooperació.
 
El 25, l'Orfeó presentarà un jove pianista de gran projecció. 
 
En Xavier Ricarte neix el 1998 a Manresa i comença els seus estudis musicals als 6 anys amb el professor Carles Julià, al Conservatori Municipal de Música de Manresa i després amb Nora Bosch. Després d'estudiar amb els millors professors d'arreu, ha actuat amb gran èxit a diferents escenaris catalans, espanyols i francesos, i ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb gran sensibilitat musical tant per a la interpretació com per a la improvisació. Ha rebut beques i diferents guardons, entre els quals destaca el premi Talent BBVA de Música del 2016.
 
La segona part del concert l'ocuparà l'actuació de l'Orfeó, que oferirà un repertori variat i novedós.
 
El 25 de novembre tenim una bona excusa per sortir de casa: gaudir de la música que ofereixen un gran pianista i l'Orfeó, d'una banda. De l'altra, saber que l'aportació voluntària que fem a l'entrada es destinarà a persones que, malauradament, no tenen les mateixes oportunitats que nosaltres, però que amb el nostre granet de sorra tenen una petita llum d'esperança.
 
La música i la sensibilitat uneixen altra vegada una banda i l'altra del Mediterrani. Tots podem posar la millor nota al pentagrama de l'esperança!